Η ομάδα εν δυνάμει στο ZAGORIWOOD 2021

Η Ομάδα Εν δυνάμει συμμετέχει στο ZAGORIWOOD 2021

Συμμετοχή σε τέσσερις ταινίες που προέκυψαν στη διάρκεια εργαστηρίων του Φεστιβάλ:
“Εκ φύσεως”
“ΜΑΟ”
“Το ποίημα δε θυμάμαι”
“Άρωμα Ουίσκι”
Πρώτη προβολή σήμερα, στα Κάτω Πεδινά στο Ζαγόρι!
Περιμένουμε με αγωνία να τις δούμε!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ZAGRIWOOD:
Το ZAGORIWOOD είναι ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό φεστιβάλ-εργαστήριο.

Πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στα βουνά της Ηπείρου, με επίκεντρο το χωριό Κάτω Πεδινά στα Κεντρικά Ζαγοροχώρια, περίπου 40 χλμ. από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρων. Από το 2010, όταν διοργανώθηκε για πρώτη φορά, και κάθε Ιούλιο από τότε, πλήθος φίλων και επαγγελματιών του κινηματογράφου και γενικότερα των οπτικοακουστικών εφαρμογών συγκεντρώνεται εκεί, συμμετέχοντας στα εργαστήρια, τις προβολές και τα μουσικά και θεατρικά events που πραγματοποιούνται. Ταυτόχρονα, έρχονται σε επαφή με την ιδιαίτερη, πλούσια παράδοση του τόπου (αρχιτεκτονική, μουσική, διατροφή κλπ.) αλλά και με τον ντόπιο πληθυσμό, ο οποίος συμμετέχει στις δραστηριότητες, παίζοντας στις ταινίες των σπουδαστών, προσφέροντας σπίτια και χώρους για γυρίσματα κλπ.

Δημιουργοί του σύγχρονου κινηματογράφου προβάλλουν εκεί για πρώτη φορά σε κοινό τις νέες τους ταινίες (ως work in progress), πριν ακόμα αυτές πάρουν το δρόμο τους για τα διεθνή φεστιβάλ και τις αίθουσες. Νέοι κινηματογραφιστές, στα πρώτα τους βήματα, έρχονται να εμβαθύνουν σε εξειδικευμένους τομείς της τέχνης τους. Νέοι, αρχάριοι φίλοι του σινεμά διδάσκονται σε βάθος τη δημιουργική γραμματική της εικόνας.

Οι ταινίες του Zagoriwood 2021 στις οποίες συμμετείχαν μέλη της Ομάδας ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ταξιδεύουν στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους Δράμας Drama International Short Film Festival – Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας

18 Σεπτεμβρίου, Κινηματογράφος Ολύμπια στις 19.00, Δράμα! Οι ταινίες είναι διαθέσιμες και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Φεστιβάλ Δράμας.

ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ/NATURALLY - ZAGORIWOOD 2021

Μία ποιητική ταινία για τον έρωτα, την μοναξιά και τη διαφορετικότητα. Η ταινία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Zagoriwood 2021 από τους σπουδαστές του εργαστηρίου “Από την ιδέα Ως την ταινία”.

Το Ποίημα δε Θυμάμαι/ I can't recall the poem - ZAGORIWOOD 2021

Το παρελθόν δημιουργεί μνήμη και η μνήμη δημιουργεί το παρόν. Είμαι όλα όσα έχουν «γραφτεί» πάνω μου, στα μάτια μου στο πρόσωπο μου, στα χέρια μου. Σε ένα χαρτί γράφω ένα ποίημα για να φανεί και η ψυχή μου. Ηλικιωμένες γυναίκες αφηγούνται τις σχολικές τους αναμνήσεις Η ταινία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Zagoriwood 2021 από τους σπουδαστές του εργαστηρίου “Από την ιδέα Ως την ταινία”.

MAO - ZAGORIWOOD 2021

Μια φιλία, η επιστροφή στον τόπο της απώλειας, ένα χρυσόψαρο και η κάθαρση. Η ταινία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Zagoriwood 2021 από τους σπουδαστές του εργαστηρίου “Από την ιδέα Ως την ταινία”.

ΑΡΩΜΑ ΟΥΙΣΚΙ/SCENT OF WHISKEY - ZAGORIWOOD 2021

Μια συνάντηση στη μέση του πουθενά, τα βάρη του παρελθόντος, η ελευθερία. Μια καινούργια αρχή; Η ταινία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Zagoriwood 2021 από τους σπουδαστές του εργαστηρίου “Από την ιδέα Ως την ταινία”.