Συναρπαστικές Στιγμές με την Ομάδα Εν δυνάμει

Ανακαλύψτε το πάθος, τη δημιουργικότητα και την αυθεντικότητα που χαρακτηρίζουν την ομάδα μας, μέσα από τις συναρπαστικές στιγμές των θεατρικών παραστάσεών μας.

Συλλογική Δύναμη: Η Εν δυνάμει Ομάδα

Ανακαλύψτε την εμπνευσμένη συνεργασία νέων καλλιτεχνών που αναδεικνύει τη δύναμη της διαφορετικότητας και της συνεργασίας.

Συνεχής Καινοτομία: Η Εν δυνάμει Επαναπροσδιορίζει την Τέχνη

Ανακαλύψτε πώς η ομάδα μας ανανεώνει τα όρια της τέχνης μέσα από συνεχή έρευνα και καινοτομία.

Καλλιτεχνική Πορεία: 15+ Χρόνια Εν δυνάμει

Μια πορεία γεμάτη πάθος και δημιουργικότητα που διαρκεί εδώ και πάνω από 15 χρόνια, δείχνοντας τον δρόμο στην καλλιτεχνική διαφορετικότητα.

Καλλιτεχνική Κοινότητα: Ενωμένοι στην Διαφορετικότητα

Μια κοινότητα νέων καλλιτεχνών, με και χωρίς αναπηρία, που δημιουργεί έναν ασφαλές και δημιουργικό χώρο για όλους.

Ενδυνάμωση και Κοινωνική Συμμετοχή με την Ομάδα Εν δυνάμει

Η ομάδα Εν Δυνάμει αποτελεί ένα δυναμικό σύνολο νέων καλλιτεχνών, με και χωρίς αναπηρία, που από το 2008 δραστηριοποιείται με σκοπό να στηρίξει, να ενθαρρύνει και να εξοπλίσει τα μέλη της για να ενταχθούν ισότιμα στο κοινωνικό σύνολο μέσω της τέχνης.

Μέσα από σταθερά καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια και δράσεις, η ομάδα προσφέρει ένα περιβάλλον όπου η εμπειρία και τα εργαλεία των παλαιότερων μελών μεταδίδονται στους νέους καλλιτέχνες. Οι δραστηριότητες αυτές αναδεικνύουν τις δυνατότητες και την έκφραση των μελών, ενώ προάγουν την ισότητα και την αποδοχή στην κοινωνία.

Μέσα από την καλλιτεχνική τους πορεία, η ομάδα έχει δημιουργήσει πολλά καλλιτεχνικά έργα που αναδεικνύουν τη διαφορετικότητα και τη δημιουργικότητα των μελών της. Μέσα από τις παραστάσεις τους, οικοδομούν έναν κόσμο αμοιβαίας αλληλεπίδρασης και δημιουργίας, προσκαλώντας τους θεατές να συνομιλήσουν και να αλληλεπιδράσουν μαζί τους για ένα κοινό όραμα: την κατασκευή ενός κόσμου βασισμένου στις αξίες της ισότητας και της αποδοχής.

Μέσα από τη συμμετοχή τους σε εργαστήρια και δράσεις, η ομάδα έρχεται σε επαφή με άτομα και ομάδες που ενδιαφέρονται για την συμπεριληπτική λειτουργία στην κοινωνία. Μέσω του διαλόγου και της κοινής δράσης, μοιράζονται τον τρόπο ζωής τους και την ισότιμη συνύπαρξή τους, ενισχύοντας την κοινότητα και την αμοιβαία κατανόηση.

Η ομάδα Εν Δυνάμει προάγει μια νέα προοπτική για την τέχνη και την κοινωνία, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή, την προσφορά και τη συνεργασία μεταξύ όλων των ατόμων, ανεξαρτήτως των διαφορών τους.

Ελένη Δημοπούλου

Ελένη Δημοπούλου

Καλλιτεχνική Διευθύντρια

Είναι τιμή μου και χαρά μου να σας καλωσορίσω στον μαγικό κόσμο του Εν δυνάμει. Στο ρόλο μου ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια, η αποστολή μου είναι να διασφαλίσω ότι κάθε παράσταση αναδεικνύει το βάθος της τέχνης και την ένταση των συναισθημάτων.

Με συνέπεια, δημιουργικότητα και αφοσίωση προς το θέατρο, σας προσκαλώ να εμβαθύνετε σε κάθε στιγμή που ζούμε επί σκηνής. Ελπίζω να αισθανθείτε τη ζεστασιά της κάθε παράστασης και τη μαγεία που μας ενώνει στον κόσμο του θεάτρου.

Καλλιτεχνική Πορεία της Ομάδας "Εν δυνάμει"

Η ομάδα “Εν Δυνάμει” έχει σφυρηλατήσει μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική πορεία, αφοσιωμένη στην παραγωγή θεατρικών έργων που αναδεικνύουν τη δύναμη της τέχνης στην προβολή κοινωνικών και φιλοσοφικών θεμάτων. Με έργα όπως η θεατρική τριλογία “Το Άλλο Το Κανονικό”, αποτελούμενη από τις παραστάσεις:

«Ο Άνθρωπος Ανεμιστήρας ή Πώς να ντύσετε έναν Ελέφαντα» (2014-σήμερα)

Παρουσιάστηκε σε πολλά θέατρα της Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας αλλά και στα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Φεστιβάλ Créarc – Rencontres du Jeune Théâtre Européen της Γκρενόμπλ (Γαλλία) και Our Stage – 4. Europäisches Bürgerbühnenfestival 2019

«Άλλο Σπίτι» (2016-17)

Μια συμπαραγωγή με την Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, που παρουσιάστηκε στη Στέγη και στο Φεστιβάλ των Δημητρίων 2016

«Ερωτευμένα Άλογα» (2018-σήμερα)

Παρουσιάστηκε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – Φεστιβάλ Δάσους 2018 και στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019. Πραγματοποίησε περιοδεία το Μάρτιο 2022, με μεγάλη επιτυχία, σε 4 ευρωπαϊκές χώρες (Πολωνία, Βουλγαρία, Κύπρος, Πορτογαλία) και συγκεκριμένα στο Gdansk Theatre of Shakespeare, στο Osvobozhdenie στη Σόφια, στο Φεστιβάλ Beyond Disdanse στο χώρο του Θεάτρου Rialto στη Λεμεσό και μέσω livestreaming στο Teatro com στην Πορτογαλία, με την υποστήριξη του έργου Perform Europe, συνέχισε την περιοδεία στην Ελλάδα, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Το 2023 παρουσιάστηκε στην «Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», ενώ οι παραστάσεις συνεχίζονται.

Διασυνοριακές Παραστάσεις και Περιοδεία

Με παραστάσεις όπως “Ερωτευμένα Άλογα” και “ΓΟΥΤΟΥ ΓΟΥΠΑΤΟΥ”, η ομάδα “Εν δυνάμει” έχει διασχίσει σύνορα και παρουσιάσει τα έργα της με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Με περιοδεία που φτάνει μέχρι το Λονδίνο και τη Ρώμη, η ομάδα συνεχίζει να ενθουσιάζει το κοινό με τις παραστάσεις της.

Όλες οι παραστάσεις της ομάδας Εν δυνάμει είναι σε σκηνοθεσία της Ελένης Ευθυμίου και καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελένης Δημοπούλου.

«ΓΟΥΤΟΥ ΓΟΥΠΑΤΟΥ»

Η ομάδα δημιούργησε την παράσταση «ΓΟΥΤΟΥ ΓΟΥΠΑΤΟΥ», από το ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη το 2021, σε σκηνοθεσία Γιώργου – Ζήση Μπλιώνη, η οποία συνοδεύεται από βιωματικό εργαστήριο για νέους με θέμα την αποδοχή, τη συμπερίληψη και τον εκφοβισμό. Ο μικτός εξαμελής θίασος του «ΓΟΥΤΟΥ ΓΟΥΠΑΤΟΥ» πραγματοποίησε περιοδεία το 2022, και επισκέφτηκε περισσότερα από 15 μέρη της επαρχιακής Ελλάδας.

«Σχέδιο Αντιγόνη»

Το 2023, η ομάδα Εν δυνάμει σε συνεργασία με την σκηνοθέτιδα Σοφία Αντωνίου πραγματοποίησαν το ετήσιο εργαστήριο αρχαίου δράματος με τίτλο «Σχέδιο Αντιγόνη». Μέσα από την έννοια της συμπερίληψης, του κεντρικού δραματουργικού άξονα του εργαστηρίου, διερευνήθηκαν οι βασικές έννοιες του αρχαίου δράματος. Το Εν δυνάμει αφηγείται την ιστορία της Αντιγόνης. Αναρωτιέται αν ζει σε έναν δίκαιο κόσμο, αν οι νόμοι δημιουργούνται για να προστατεύουν τους ανθρώπους ή το αντίθετο και μέχρι που θα έφτανε για τα πιστεύω της. Η ομάδα και η σκηνοθέτιδα παρουσίασαν το αποτέλεσμα του ετήσιου εργαστηρίου αρχαίου δράματος, «Σχέδιο Αντιγόνη», στην έδρα της ΣΕ.ΒΙΟ.ΜΕ. στο ανακτημένο, αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, το Δεκέμβριο του 2023.

«ΥΠΝΟΒΑΤΕΣ»

Η συνεργασία με τη σκηνοθέτιδα Ελένη Ευθυμίου συνεχίζεται στο νέο έργο «ΥΠΝΟΒΑΤΕΣ», που παρουσιάζεται τον Μάιο του 2024 στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. «Θάνατος,» είχε πει ο Ηράκλειτος, «είναι όσα βλέπουμε ξύπνιοι, ενώ όσα βλέπουμε κοιμισμένοι είναι ύπνος». Πώς μπορούμε λοιπόν να μιλήσουμε για τον Θάνατο, όταν, ως συνήθως, μπαίνει στη μέση η ζωή; Η ομάδα του Εν δυνάμει σκύβει πάνω από την ιδέα του θανάτου, με φιλοσοφική και ανθρωπολογική ματιά, συχνά παραλληλίζοντας τον με τον -κατά τη μυθολογία- «αδερφό» του, τον ύπνο.

(2023) ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΓΟΝΗ

Θεατρική παράσταση με σκηνοθεσία Σοφία Αντωνίου, παρουσίαση σε διάφορες περιοχές. μτφ Σοφία Νικολαϊδου, Σ.Ε ΒΙΟΜΕ

(2021) ΓΟΥΤΟΥ ΓΟΥΠΑΤΟΥ

Θεατρική παράσταση με σκηνοθεσία Γιώργος-Ζήσης Μπιλιώνης, παραστάσεις σε σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια).

(2018-σήμερα) Ερωτευμένα Άλογα

Θεατρική παράσταση με σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, εμφανίσεις σε Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – 4ο Φεστιβάλ Δάσους 2018, Φεστιβάλ Αθηνών 2019.

(2019) ΣΗΜΑΔΙΑ

Εικαστική έκθεση με επιμέλεια του Ρίτσαρντ Άντονυ. Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 2019,

(2016) Tempus

Μουσικό project με συμμετοχή στον μουσικό σχεδιασμό από τον Οδυσσέα Γκάλλιο.

(2016) Το "Άλλο" Σπίτι

Θεατρική παράσταση σε διάφορες πόλεις. Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών, 51α Δηµήτρια Θεσσαλονίκης.

(2015) Δύναμη ή Αδυναμία

Βραβευμένο βιβλίο λογοτεχνίας με το Χάλκινο Βραβείο Design στα Ευρωπαϊκά Βραβεία της Βιέννης.

(2015) Home? Το Μικρό-Μικρό Σπίτι

Εκθεσιακό έργο με συμμετοχή σε φεστιβάλ και επιμελητές Θούλη Μισιρλόγλου, Ρίτσαρντ Άντονυ, Μαρία Καβαλιώτη, Δημήτρης Ζάχος, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Φεστιβάλ Eye’s Walk στη Σύρο,

(2014-σήμερα) Ο Άνθρωπος Ανεμιστήρας ή Πώς να Ντύσετε Έναν Ελέφαντα

Θεατρική παράσταση με σκηνοθεσία Ελένη Ευθυμίου, εμφανίσεις σε θέατρα της Περιφέρειας 2014-σήμερα, Φεστιβάλ Αθηνών 2015, Φεστιβάλ Créarc – Rencontres du Jeune Théâtre Européen 2018, Our Stage – 4. Europäisches Bürgerbühnenfestival 2019,

(2013-2014) Η Κυράνη του Δάσους

Θεατρική παράσταση με σκηνοθεσία Ελένη Δημοπούλου

(2010-2013) Νόμιζα Ήσουν Ξένος

Θεατρική παράσταση με σκηνοθεσία Ελένη Δημοπούλου

(2008-2010) Πρωινό Άστρο

Θεατρική παράσταση με σκηνοθεσία Ελένη Δημοπούλου

νέο έργο «ΥΠΝΟΒΑΤΕΣ»

Η συνεργασία με τη σκηνοθέτιδα Ελένη Ευθυμίου συνεχίζεται στο νέο έργο «ΥΠΝΟΒΑΤΕΣ», που παρουσιάζεται τον Μάιο του 2024 στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. «Θάνατος,» είχε πει ο Ηράκλειτος, «είναι όσα βλέπουμε ξύπνιοι, ενώ όσα βλέπουμε κοιμισμένοι είναι ύπνος». Πώς μπορούμε λοιπόν να μιλήσουμε για τον Θάνατο, όταν, ως συνήθως, μπαίνει στη μέση η ζωή; Η ομάδα του Εν δυνάμει σκύβει πάνω από την ιδέα του θανάτου, με φιλοσοφική και ανθρωπολογική ματιά, συχνά παραλληλίζοντας τον με τον -κατά τη μυθολογία- «αδερφό» του, τον ύπνο.

Francesca Simonson

Project Manager

Michael Elmostino

Marketing Guru

Christine Albert

Content Creator

Πολυδιάστατη Τέχνη: Από το Θέατρο στη Χορογραφία και τα Εικαστικά

Εκτός από το θέατρο, η ομάδα “Εν δυνάμει” δραστηριοποιείται επίσης στον χώρο της χορογραφίας και των εικαστικών. Με συμμετοχή σε παραστάσεις χορού και εκθέσεις εικαστικών, η ομάδα επιδεικνύει την πολυδιάστατη φύση της τέχνης και εξερευνά νέα εδάφη έκφρασης.

Ξεχωρίζουν οι εκθέσεις “Home? Το μικρό-μικρό σπίτι” (2015) που έλαβε χώρα στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης υπό την εικαστική επιμέλεια του Richard Anthony και της Θούλης Μυσιρλόγλου αλλά και η εικαστική εγκατάσταση “ΣΗΜΑΔΙΑ” (2018) που φιλοξενήθηκε επίσης στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, υπό την εικαστική επιμέλεια του Richard Anthony.

Η ομάδα Εν Δυνάμει έχει κυκλοφορήσει επίσης το πρώτο της λογοτεχνικό βιβλίο με τίτλο “ΔΥΝΑΜΗ Ή ΑΔΥΝΑΜΙΑ;” (2016), το οποίο βραβεύτηκε με το 3ο Βραβείο Design στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Βιέννης.

Η ομάδα έκανε το πρώτο της βήμα σε επίπεδο συμμετοχής σε παράσταση χορού, με τη συμμετοχή 5 μελών της στο έργο της Βιτόριας Κωτσάλου “ιεροτελεστία της άνοιξης – ένας χάρτης”. Η παράσταση είχε 5 παρουσιάσεις τον Ιούνιο του 2021, στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, στο Άλσος Πετραλώνων.

Την άνοιξη του 2023 παρουσίασε την παράσταση χορού SOLAR στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ η συνεργασία με την Β. Κωτσάλου συνεχίζεται επιτυγχάνοντας σημαντικές συνεργασίες. Η ομάδα εργάστηκε, το 2022 και 2023 με τον διεθνούς φήμης χορογράφο Μίκαελ Κλίεν για την παραγωγή του έργου «The Utopians», που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2023 στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Παράλληλα οργανώνει ποικίλα καλλιτεχνικά εργαστήρια (κίνησης-χορού, μουσικής, εικαστικών κ.ά.), για τα μέλη της αλλά και για τους φίλους της ομάδας, συχνά σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς της Τέχνης, όπως το MOMus (Πειραματικό Κέντρο Τεχνών Θεσσαλονίκης) και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Το νέο μας εγχείρημα – ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

Η ομάδα Εν δυνάμει δημιούργησε και λειτουργεί, από το Νοέμβριο του 2022, μία ανεξάρτητη, αυτοδιαχειριζόμενη στέγη αυτόνομης διαβίωσης ατόμων με και χωρίς αναπηρία.

Το θέμα της κατοικίας, του σπιτιού μας, η σημασία που έχει αυτό για τον καθένα και την καθεμία από εμάς, η έννοια του χώρου ως αντανάκλαση της ταυτότητας του ατόμου, επεξεργάζεται και ερευνάται εδώ και χρόνια από την ομάδα, μέσω καλλιτεχνικών της έργων. Η εικαστική εγκατάσταση «Home? το μικρό – μικρό σπίτι», που υιοθετήθηκε από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το 2015, είναι το πρώτο αποτέλεσμα του αγώνα του Εν δυνάμει για «να ανακαλύψουμε τον τρόπο που θα ζήσουμε μαζί».

Το θεατρικό έργο “Το Άλλο Σπίτι» είναι αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας, που πραγματοποιήθηκε τόσο με στοχευμένα εργαστήρια, ερωτηματολόγια και αυτοσχεδιασμούς, όσο και με συνεντεύξεις ανθρώπων που βρίσκονται στη δύσκολη κοινωνική συνθήκη να ζουν ακούσια εκτός της οικογενειακής δομής και προστασίας (γηροκομεία, άσυλα, ορφανοτροφεία, οικοτροφεία).

Μπορεί ένα άτομο με αναπηρία να διαμορφώσει ελεύθερα το περιβάλλον στο οποίο ζει; Το σύστημα πρόνοιας έχει τη δυνατότητα να υπηρετήσει την ατομική ανάγκη και επιθυμία; Και ποιος μπορεί να απαντήσει στο βασανιστικό και επίμονο ερώτημα του γονέα: «Τι θα γίνει το παιδί μου, όταν εγώ φύγω;».

Τα μέλη της ομάδας, με και χωρίς αναπηρία, έχουν ζήσει πολύ μαζί, ταξιδεύοντας, στα πλαίσια των περιοδειών και των εργαστηρίων, θέλουν όμως – και χρειάζονται – να φτιάξουν μία πραγματική σταθερή στέγη. Θέλουν να ζήσουν με αυτοδιάθεση, να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για την καθημερινή ζωή, να βρίσκονται σε επαφή με άλλους/ες συγκατοίκους, με και χωρίς αναπηρία, με φροντιστές, αλλά όχι μόνο με αυτούς.

Η ομάδα Εν δυνάμει, στο βιωματικό αυτό εγχείρημα παίρνει τη μορφή της οικογένειας, που έχει μέλη με και χωρίς αναπηρία, όπου το ένα φροντίζει το άλλο, και πολλαπλασιάζει αυτόν τον πυρήνα. Η προσπάθεια αυτή είναι σημαντική τόσο για τα νεαρά μέλη της ομάδας όσο και για τους γονείς και κηδεμόνες.

Μία στέγη αυτόνομης διαβίωσης, με τη μορφή που περιγράφουμε, γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και – από όσο γνωρίζουμε – και στο εξωτερικό. Μιλάμε για ένα σπίτι, μέσα στην πόλη, όπου οι συγκάτοικοι αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με τον έξω κόσμο, και όχι για ένα απομακρυσμένο, αποστειρωμένο ίδρυμα. Υπάρχουν πολλές στέγες αυτόνομης διαβίωσης, που όμως δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες της ομάδας, που είναι να μην αποκλείει τα ανάπηρα από τα μη ανάπηρα άτομα.

Το σπίτι αυτό θέλουμε να γίνει ένας νέος τόπος ζωής του ατόμου και του συνόλου, ένα εναλλακτικό σχολείο μιας “αλλιώτικης ζωής”, ένας νέος τρόπος ζωής και διαβίωσης.

Αυτοχρηματοδότηση και Αναζήτηση Πόρων: Η Οικονομική Προσέγγιση της Ομάδας

Η ομάδα “Εν Δυνάμει” εφαρμόζει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στη χρηματοδότηση των καλλιτεχνικών της δραστηριοτήτων. Με αυτοχρηματοδότηση, συνδρομές μελών και φίλων, καθώς και αναζήτηση επιχορηγήσεων και χορηγιών, η ομάδα εξασφαλίζει τους απαραίτητους πόρους για την υλοποίηση των έργων της.

Η ομάδα Εν δυνάμει επιδιώκει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την πραγματοποίηση παραστάσεων, εργαστηρίων και άλλων δράσεων και σε μικρότερες πόλεις και χωριά της Ελλάδας, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς πολιτισμού και πάντα φροντίζοντας για την αυξημένη προσβασιμότητα θεατών και συμμετεχόντων.

Για όλες τις παραπάνω δράσεις, η ομάδα Εν Δυνάμει βρίσκεται σε μόνιμη συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία της τέχνης αλλά και σημαντικούς Φορείς, λαμβάνοντας συμμετοχή σε πολλά Φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού και έχοντας αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια από κοινό και κριτικούς αξιώνοντας μία θέση δίπλα στα πιο πρωτοποριακά καλλιτεχνικά συμβάντα της ελληνικής καλλιτεχνικής δραστηριότητας.

Οι καλλιτεχνικές παραγωγές αλλά και όλες οι δράσεις της ομάδας χρηματοδοτούνται σε μη σταθερή βάση, με κύριες πηγές εσόδων τις συνδρομές και τις χορηγίες των μελών και των φίλων της, τα εισιτήρια των θεατρικών παραστάσεων και την πώληση αντικειμένων τέχνης που φτιάχνουν τα ίδια τα μέλη της ομάδας (γραφική ύλη, ημερολόγια, κ.λπ.).

Τα τελευταία τρία χρόνια έχει ξεκινήσει πιο εντατικά η διεκδίκηση πόρων μέσα από τη συμμετοχή σε προσκλήσεις χρηματοδότησης του Υπουργείου Πολιτισμού και άλλων φορέων πολιτισμού, προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ.ά. Οι ανάγκες για τις καλλιτεχνικές παραγωγές μεγαλώνουν και η δράση της ομάδας επεκτείνεται και διευρύνεται σε νέα projects, καλλιτεχνικά και μη.