ΓΟΥΤΟΥ ΓΟΥΠΑΤΟΥ, η νέα μουσική παράσταση της ομάδα Εν Δυνάμει

Γουτού Γουπατού, η νέα μουσική παράσταση της ομάδα Εν Δυνάμει.

Το βαθιά ανθρώπινο διήγημα “Γουτού Γουπατού” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, γραμμένο πριν από 100 χρόνια, συνομιλεί με αληθινές ιστορίες παιδιών και εφήβων του 21ου αιώνα, τις ακούει και με χιούμορ κλείνει τρυφερά το μάτι σε κάθε άνθρωπο που νιώθει “διαφορετικός”.

Πώς από τα άκρα μπορούμε να φτιάξουμε ξανά μια νέα αρχή;

Μια ιστορία για την ετερότητα, την αναπηρία, το Άλλο και το εγώ. Η ιστορία των μικρών περιστατικών καθημερινής βίας και των μεγάλων στιγμών της φιλίας, της εμπιστοσύνης και της αγάπης.

Σε έναν 6μελή μεικτό θίασο, ηθοποιοί με και χωρίς αναπηρία, μεταμορφώνονται, τραγουδούν και αφηγούνται την ιστορία του Μανωλιού που μοιάζει τόσο με τη δική τους ιστορία…

Η παράσταση αποτελεί μέρος του θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος της ομάδας Εν Δυνάμει με τίτλο “Κοινωνία Χταποδιών”, εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας. Θα παρουσιαστεί σε σχολεία όλης της Ελλάδας καθώς και σε θέατρα για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων για το κοινό.

​Η πρεμιέρα της παράστασης για τα σχολεία θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου στα εκπαιδευτήρια ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ ενώ για το κοινό στο θέατρο ΑΝΕΤΟΝ στη Θεσσαλονίκη στις 12 Νοεμβρίου.